ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
Ανάλυση Αλλεργιογόνων
Η νέα Νομοθεσία (Καν.1169/2011) αλλάζει σημαντικά την επισήμανση των τροφίμων και περιλαμβάνει τα αλλεργιογόνα ακόμη και στα μη προσυσκευασμένα προϊόντα.
Η νομοθεσία επιβάλλει την αναγραφή των αλλεργιογόνων συστατικών με συγκεκριμένο τρόπο στην ετικέτα.
Μάλιστα ακόμη και σε επιχειρήσεις που εμπορεύονται μη προσυσκευασμένα τρόφιμα (όπως κρεοπωλείο, σνακ μπαρ, εστιατόρια, φούρνος κ.α. ) επιβάλλεται η ανάρτηση λίστας αλλεργιογόνων σε εμφανές σημείο προς το καταναλωτή.
Τρόποι ενημέρωσης των αλλεργιογόνων, βάση της νομοθεσίας
- Ετικέτες που συνοδεύουν το τρόφιμο
- Αναγραφή των αλλεργιογόνων συστατικών στους τιμοκαταλόγους
- Πινακίδες που αναγράφουν τα αλλεργιογόνα συστατικά σε εμφανές σημείο ανά τρόφιμο
- Αναγραφή των αλλεργιογόνων συστατικών σε έντυπο ή ηλεκτρονικό υλικό, άμεσα διαθέσιμο στον πελάτη
Η κάθε επιχείρηση καλείται να αποδεικνύει μέσα από ειδική μελέτη των συνταγών της, η οποία γίνεται από επιστήμονες των τροφίμων, ποιες ακριβώς είναι οι αλλεργιογόνες ουσίες που χρησιμοποιεί.
Αναλαμβάνουμε να ελέγξουμε διεξοδικά όλα τα συστατικά στις συνταγές που προσφέρει η επιχείρηση σας και να εκπονήσουμε μελέτη ανάλυσης αλλεργιογόνων συστατικών.
Εξασφαλίστε ότι η επιχείρησή σας είναι πλήρως εναρμονισμένη με τη Νομοθεσία και τους Κρατικούς Ελεγκτικούς Φορείς και παρέχει έγκυρη και απόλυτα αληθή ενημέρωση, χωρίς κινδύνους για την υγεία των καταναλωτών, που έχουν αλλεργίες σε συγκεκριμένες τροφές.